FORUM NETT
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM NETT

ƒσяυм ηєтт---Gerçek Forum Burda...
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt Ol

 

 Türk kültürü

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 108
Kayıt tarihi : 16/03/09

Türk kültürü Empty
MesajKonu: Türk kültürü   Türk kültürü Icon_minitimeCuma Mart 20, 2009 6:04 pm

Türk Kültürü [değiştir]Bugünkü durumda genel olarak ortalama boy 1.70, ten rengi beyaz kumral, saçlar dalgalı siyah, sakal bıyık gür, alın geniş, uzun yüzlü ve genelde ela gözlüdürler.

Türk adları en fazla Ahmet, Mehmet, Mustafa, Ali, Ayşe, Fatma şeklindedir. Arslan, Şahin gibi somut Devrim gibi soyut adlar da vardır. Dedelerin adları genellikle torunlara verilir. Pekçok yörede her adın bir sıfatı vardır.

Günlük hayatta miladi takvim kullanılır. Ancak kültürel hayat İslam medeniyetiyle iç içe olduğundan hicri takvim adları yaşatılır; Recep, Şaban, Ramazan adları hem ad olarak konur hem günlük dini yaşayışta kullanılır.

Türkler Avrasya denilen coğrafyaya yayılmışlardır. En eski Saka Türklerinden beri göçmen kavim olarak Batı'ya yönelmiş ve göç Anadolu'da sona ermiştir. Bugünün ulus devletler dünyasında Batı Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamaktadır.

Çadır yerleşiminden kent yerleşimine geçen Türkler, ahşap evlerden apartmanlara ve sitelere evrilen kent kültürüne geçmişlerdir. Ev dekorasyonunda kilimden halıya, sedirden mobilyaya, sandalyeden koltuğa, tahta pencereden pimapen pencereye evrilen ev kültürü, geniş aileden çekirdek aileye evrilmiştir. Batılı giyim kuşam yaygın olmasına rağmen, eski giyim kültürü devam etmektedir. Ocak ve mangal düzeninden kalorifer ve doğalgaz düzenine geçen ısıtma sistemi; eşek ve attan arabaya; siniden masaya; şerbetten meyva suyuna; bozadan kolaya; hamamdan saunaya; dere kenarı yıkamadan çamaşır makinesine; teldolaptan buzdolabına temizlik ve sağlık kültürü gelişmiştir. Yemek kültürü et merkezli olup, ot, süt, ekmek, bal, balık, yumurta, yoğurt temel besinlerdir.

Hayvancılık at, eşek, sığır, manda, ayıdeve, koyun, keçi, arı, ördek, tavuk yetiştirmeciliğindedir. Tarım ürünleri arpa, buğday, pirinç, pamuk, kabak, bakla, nohut, fasulye, havuç, lahana, soğan, sarımsak, salatalık, turp, bamya, patlıcan, domates, biber, elma, tütün, çay, zeytin, erik, üzüm, patates, ayva, armut, kavun, karpuz, iğde, nar, kiraz, vişne, muz, çilek, fıstık gibi sebze ve meyvelerdir. Dokumacılık, ayakkabıcılık, terzilik en yaygın zenaatlerdir. Çarşı ve bedestenden marketlere, süpermarketlere günlük alışveriş kültürü gelişkindir. Semt pazarları devamlı işler.

En modern iletişim sistemleri kullanılmakta, kara, hava, deniz ve demiryollarında modern araçlarla seyahat edilmektedir. Kentiçi raylı sistemler ve metro mevcuttur.


En son Admin tarafından Cuma Mayıs 22, 2009 9:22 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forumnet.canadian-forum.com
yasin

yasin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 26/03/09

Türk kültürü Empty
MesajKonu: Geri: Türk kültürü   Türk kültürü Icon_minitimeCuma Nis. 03, 2009 4:47 pm

teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Esqaqe

Esqaqe


Mesaj Sayısı : 69
Kayıt tarihi : 19/03/09
Yaş : 26

Türk kültürü Empty
MesajKonu: Geri: Türk kültürü   Türk kültürü Icon_minitimeCuma Mayıs 22, 2009 7:12 am

(başlığı düzelt)Paylaşım güzel
Sleep
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Türk kültürü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Türk olmanın 76 belirtisi=)))
» gta türk city şifreleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM NETT :: Kültür&Sanat-
Buraya geçin: